2008 Yılı Mayıs ayında Yazdığım ve Ankara Hürriyette yayınlanan makalemi sizlerle bir kez daha paylaşmak istedim.
ANNELER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN
Annelik Bana Neler Öğretti?

Annelik bana neler kattı? Naif, sabırsız, nazlı bir gençkızken, güçlü ve sabırlı 2 erkek çocuk annesine dönüşmem aniden oldu.

Güler geçeriz çoğumuz; Annelik için, “Dünyanın en güzel duygusu” derler ya, “Yerine başka hiç birşey konulmaz bu sevginin” derler ya, “Anne olunca anlarsın bu duyguyu” derler ya, Hepsi gerçekmiş.

Bebeğini ilk kucağına aldığında, önce inanamıyorsun “Onun” senin bebeğin olduğuna, Bu mucize karşısında nutkun tutuluyor, Bebeğin ağlama krizlerine tutulduğunda ise, Sabır ve dayanıklılık sınırlarının ne kadar yükseldiğini görüyor ve şaşırıyorsun.

Her gün yeni bir “Sen” keşfediyorsun, Artık ANNE’sin, Sadece sen yoksun bu hayatta, Senin sorumluluğunda olan bir insan var, O’nun her şeyi ile yoğurulması, doğru insan olarak yetişmesi sana bağlı, Bir insan şekillendirmenin önemini fark edip dehşete düşüyorsun.

Kişiliği ile doğan bebeğinin, senden çok farklı bir varlık olduğunu keşfediyorsun, Uzmanların kitaplarında yazılanlar,ı bebeğine uygulayamadıkça, Her bebeğin kendi kitabını yazdığını görüyorsun, Bebeğinle büyüyorsun, O, delikanlılığa veya gençkızlığa doğru yol alırken, Sen kendi hayatınla hesaplaşıyorsun.

Doğruların ve yanlışların değişiyor belki de, Her şey O’nunla farklılaşıyor, O’nun gözünden dünyaya bakmaya çalışıyorsun, İyi anne olmanın ne kadar zor olduğunu fark edip, tırsıyorsun, Tüm sevgini verdiğin O küçük varlık, şimdi karşına dikilip seni eleştirebiliyor, O’nu saygıyla karşılamayı öğreniyorsun.

Değer vermeyi, çocuklara ve gençlere daha anlayışlı olmayı öğretiyor sana. Annelikte daha 12. yılımdayım, Kısmet olursa, önümde daha uzun yıllar var, Heyecan ile yeni öğreneceklerimi, Yeni keşiflerimi bekliyorum, Bana bu tecrübeyi yaşattıkları için; Oğullarıma teşekkür ediyorum.

Beni anneliğe layık görüp, onları bana bahşeden Tanrı’ya da şükrediyorum…

15 Yorumlar

  1. kankiiim , Anneler günün kutlu olsun, oğullarınla birlikte keyifli, sağlıklı mutlu sürsün hayatın...

    YanıtlaSil
  2. Anneler günün kutlu olsun canım
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Ogluslarinla saglikli mutlu nice kutlamalar canim,öptümmmm.

    YanıtlaSil
  4. evlatlarınızınla birlikte uzun ve sağlıklı ömürler diliyorum.
    Anne olmak çok yakışıyor..
    çok sevgiyle anneler gününüzü kutluyorum.

    YanıtlaSil
  5. anneler günün kutlu olsun Maviş anne

    YanıtlaSil
  6. MAVİANNEM,
    anneler gününü kutluyorum
    biliyormusun anne olunca daha güzelleştin canım benim çoook öptüm...

    YanıtlaSil
  7. Çocuklarınla birlikte nice güzel günleri karşılamanız dileğimle sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. maviannemmmm anneler günün kutlu olsun canım aramızda mesafeler olsada ben sana kocaman sarılıyorum :) ve seni çok opuyorum :)

    bu arada aycinin düğünündeydim harika kareler cektım :)

    YanıtlaSil
  9. Öncelikle bu güzel ve anlamlı yazın için tebrikler arkadaşım.anneler günün kutlu olsun sevdilkerin hep seninle olsun

    YanıtlaSil
  10. tatlım anneler günün kutlu olsun...

    YanıtlaSil
  11. Anneler gününüz kutlu olsun Mavi anne...

    YanıtlaSil
  12. YAZININ SONU ANNELER GÜNÜNDEN EKİM'İ SIYIRMAK VE BU GÜNÜ ANLAMSIZLAŞTIRMAK ÜZERE HAFTA SONU YAPTIĞIM KOMPLOYU AKLIMA GETİRDİ BİR KERE DAHA GÜLDÜM.
    HANİ OĞULCUKLARINA SANA ANNELİK DUYGUSUNU TATTIRDIKLARI İÇİN TEŞEKKÜR ETMİŞSİN YA, BENİM DE AKLIMA ANNELER GÜNÜNDEN BİR GÜN ÖNCE ÖYLE BİR FİKİR GELDİ. ÇÜNKÜ BÖYLE ÖZEL GÜNLER İNSANI DARA SOKUYOR NE HEDİYE ALIM, NE YAPIM, BEĞENİLİR Mİ? BEĞENİLMEZ Mİ? İNSAN STRES YAŞIYOR...
    BEN DE OĞLANA VASİLİK EDİP YÖNLENDİRECEĞİM İÇİN BU İŞTEN KENDİMİ SIYIRMANIN YOLUNU ARIYORDUM HEYNA'YA; "YAVVVVV BİZ SANA NİYE ANNELER GÜNÜ HEDİYESİ ALACAĞIZ Kİ; SEN OĞLANA AL ASIL, ONUN SAYESİNDE SEN ANNESİN BUGÜN ONA HEDİYE ALMA GÜNÜ" DEDİM...
    YANİ BU KOMPLOM BENİ ÇOK EĞLENDİRMEKLE BİRLİKTE EVİN ANNESİNİ EĞLENDİRMEDİ, BÖYLE BİR ŞEY KABUL ETMİYORUM DEDİ, BİZ DE GİDİP KUZU KUZU BİR GÜNÜMÜZÜ OLMASA DA YARIM GÜNÜMÜZÜ HEDİYE BEĞENİP ALMAYA AYIRDIK VE İKİ GÜN ÜSTÜSTE KUTLADIK...
    HANİ NERDEYSE 40 GÜN 40 GECE KUTLAYACAKTIK!!!
    HER NE KADAR ANNELER GÜNÜ GİBİ GÜNLERE İNANMASAM DA BURADAN YİNE DE ANNELERE SAYGI VE HÜRMETLERİMİ SUNAR, ONLARI EN DERİN DUYGULARIMLA TEBRİK EDERİM...
    ÇÜNKÜ ANNELİK DÜNYANIN EN ZOR ZANAATIII...
    TÜM ANNELERİ ALLAH EVLATLARINDAN GÜLDÜRSÜN...
    SEVGİLER...

    YanıtlaSil
  13. Anneliği tattığımız için binlerce şükür. Uzun, sağlıklı ve bol maceralı bir ömür diliyoruz Maviannem, Anneler günün kutlu olsun.

    YanıtlaSil
  14. Couklarinizla birlikte nice mutlu anneler gunune...

    Huriyetteki yaziniz cok ama cok hosuma gitti.

    YanıtlaSil
  15. maviannecim anneler gününüz kutlu olsun.nice sağlıklı,mutlu,huzurlu nice anneler günü kutlamanızı dilerim:)

    YanıtlaSil