Her akşam "Domuz Gribinden şu kadar insan öldü" haberlerini dinleyen ve hasta olan çocuk ne düşünür?
"Anne ben de ölecek miyim?"
Geçen Cumartesiden beri abimiz hastaydı, dün gece de Ahmet Can ateşlendi,
Bugün doktorumuzla hem fikirde olduğumuzu duyunca rahatladım,
Her yıl değişik bir virüsle grip oluyoruz,
Bu yıl da virüsümüzün adı : A H1 N1 virüsü,
Grip aşısı olmuyoruz hiç bir yıl,
1 haftada ilaçlarla dinlenme ile atlatıyoruz,
Bol bol C vitamini,
(Nar, portakal, greyfurt sıkıyoruz)
Sıkı beslenme,
Bol oksijen,
Aşımız bu bizim....
Bu yıl ne oldu da böyle psikolojik bir etki yaratıldı,
Millet panikledi,
Bilmem kaç milyonluk aşılar geldi,
Yaptırılmalı mı? Yaptırılmamalı mı? çelişkisi yaratıldı.
Türkiye'de televizyonda ahkam kesenlere benim hiç mi hiç güvenim kalmadı,
Bildiğimizi okumaya da niyetliyim....

Kusura bakmayın son iki yazımda da hastalıktan bahsediyorum,
Güzel güzel, mutlu mutlu yazmayı isterim açıkçası,
Gerçi hastaların arasında bile moralim iyi,
Nasıl olsa geçici bir dönem (inşallah)
Bir de herşey olacağına varır,
Değil mi ama?

21 Yorumlar

  1. Başka hastalıktan ölenleri de, normal gripten ölenleri de domuz gribi sınıfına soktukları için insanlarda paranoya oluşmaya başladı. Bilinçli yapılan bir şey. Ama derler ya yalancının mumu yatsıya kadar yanar diye. Eninde sonunda neyin ne olduğu ortaya çıkacak. Bende aşı yaptırmayacağım..

    YanıtlaSil
  2. aşının sektör haline geldiğini düşündüğüm için birazda reklam kampanyası gibi düşünüyorum bu durumu,dediğin gibi grip mikrobu heryıl başka bir kimlikle geri dönüyor vücudu dayanıklı olmayanlar yeni virüsü vucudu tanımaya yani bağışıklık sisteminin güçlenmesine fırsat vermeden zaatürreye dönüşüp öldürücü olabiliyor,mantıken gribin versiyonalrını hersene yaşayacağız mühim olan dinlenmek,bolbol vitaminli gıda tüketmek..geçen sene kuş giribinden yüzbinlerce kümes hayvanını diri diri yaktılar,bu sene de bu çıktı.gelecek sene goril gribi çıkarsa hiç şaşırmam!!

    ayrıca geçmiş olsun maviannecim dinlensin geçer gider..

    YanıtlaSil
  3. Canım geçmiş olsun.Ben de aynı kanıdayım ,insanları psikolojik korkuyla aşıya zorluyorlar(aldıkları aşılar ellerinde patlamasın diye.)bize aşı yaptırmayacağız.Geçenlerde almanyadan misafirim vardı orada öğretmenlik yapan bir kuzen,burada herşeyi medya çok abartıyor diyor.Almanyada olay bu kadar konuşulmuyor ve halk gayet sakin okullarda normal devam ediyor dedi.sağlıklı ve bilinçli beslenmek ve biraz temkinli davranmak yeterli sanırım.sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Geçmiş olsun canım,hepimizi delirtiyor bu haberler.Dün akşam 3 yaşında ki oğlum anne beni öpme domuz gribi olmıyım ölürüm dedi şok oldum :((

    YanıtlaSil
  5. Canım çok geçmiş olsun..Fahir ve Ahmetcan'a çok iyi bak annesi:)İkisini de çok öpüyorum..Nazlı da iki hafta önce grip oldu bir de ishal olunca ben dehşete düştüm ve oturup ağladım resmen:(Ama doktora götürdük bir serum bağladılar ve çok şükür iyileşti ve bizim gibi o kadar çok aile vardı ki aynı şikayetlerden gelen onları görünce rahatladım..Sana sonuna kadar katılıyorum canım..Bana bu fikrini söylediğin gün zaten içimi çok rahatlatmıştın canım benim..İyi ki hep yanımdasın..Size de tekrar çok geçmiş olsun tatlım....

    YanıtlaSil
  6. Aynen sizin gibi düşünüyor ve uyguluyorum.Geçmiş olsun bu arada..

    YanıtlaSil
  7. Ben de aynı fikirdeyim. Beslenmemize daha fazla önem gösteriyoruz. Taze sebze, meyve tüketiyoruz.
    Geçmiş olsun.
    Selamlar

    YanıtlaSil
  8. öyle valla bende aynen böyle düşünüyorum. her sene nasıl koruyorsam kendimi bu senede öyle..
    ama önceden toplu taşıma araçları bu dkr midemi bulandırmazdı şimdi o konuda daha hassasım benim için büyük bir artısıda oldu diyeiblirim yani..
    geçmiş olsun bu arada. c vitamini takviyesine devam...

    YanıtlaSil
  9. Çok geçmiş olsun canım....
    Zaten derler ya grip için doktora gidersen bir haftada gitmezsen yedi günde iyileşirsin diye...:D
    Aşı maşı hikaye...ben allerjik rinit hastayım...Geçmişte 4 sene üst üste grip aşısı vuruldum iyi olsun korusun diye daha beter hasta oldum ve sadece yazın rinitim nüksederken yaptırdıktan sonra yıl boyu hastalanır oldum...

    YanıtlaSil
  10. bu gün bi arkadaş söyledi..geçen yıl gripten ölen kişi sayısı bu yıla nazaran çok daha fazlaymış..ama geçen yıl grip die kimsenin sesi çıkmıodu!domuz gribi çıktı ya,milleti paniklete paniklete bi hal oldular..normal şeylere devam bence de maviannem,biz de bitki çayı ve meyveyle korunuoruz..

    YanıtlaSil
  11. geçmiş olsun bende aynı bildiğimi okumaya devam edeceğim insanları yıpratmaktan başka ne yapıyorlar ki?

    YanıtlaSil
  12. geçmiş olsun,sen bildiğini oku.Benden de bir öneri;kaynayıp soğutulmuş bir su bardağı suya bir çay kaşığı tuz eritip günde 2-3 kez burna çekip gargara yapmak mikrop üremesini engelliyormuş.sokaktan eve gelince ben öyle yapıyorum.

    YanıtlaSil
  13. Canım çok geçmiş olsun, bu aralar elini sallasan bi hastaya çarpıyor,acil şifalar dilerim canım. Ben de aynı düşüncedeyim, ortalığı yaygaraya verenlere pabuç bırakmamak lazım. En güzeli sağlıklı beslenmek.

    YanıtlaSil
  14. Ben portakalların güzelliğine takıldım.. Nasılda sulu sulu güzel duruyorlar :)
    Allahtan az önce yedim :)

    YanıtlaSil
  15. annelik böyle birşeyiste... sürekli hastalık hakkında yazıyor olmakdan ötürü özür de neyin nesi? elbette öyle yazıcaksın MAVİANNEM insanlar korku psikolojisiyle nasıl da sindiriliyor... tam meyvelere doğal beslenmeye saldırıcaz...GDO krizi, kararı karşımıza çıkıveriyor...du bakalım daha neler çıkıcak?

    YanıtlaSil
  16. annelik böyle birşeyiste... sürekli hastalık hakkında yazıyor olmakdan ötürü özür de neyin nesi? elbette öyle yazıcaksın MAVİANNEM insanlar korku psikolojisiyle nasıl da sindiriliyor... tam meyvelere doğal beslenmeye saldırıcaz...GDO krizi, kararı karşımıza çıkıveriyor...du bakalım daha neler çıkıcak?

    YanıtlaSil
  17. ben zaten bizim medyamızı hiç anlamış değilim.mübarekler kaos makinesi...diğer ülkelerde medya bu konularda ve birçok konuda daha duyarlı...bizimkilerde panik oluşturmak için herşeyi yapıyo...kasıtlı da olabilir bütün bunlar.ben artık herşeyi bekler oldum...

    YanıtlaSil
  18. Allahtan inançlarımız, kaderciliğimiz var da durup bir soluk alımı kadar rahatlamamızı sağlıyor değil mi? :))
    Tüm ev ahalisine geçmişler olsun.

    YanıtlaSil
  19. bence de doğal beslenmek en iyisi... aynı şekilde güvenemiyorum aşılara filan. hem c vitamini ihmal etmemek çok önemli, hem de mümkün olduğunca çok bal tüketmeye çalışıyorum ben hazır çam balının da tam mevsimi gelmişken.. zaten biliyorsunuzdur muhtemelen balın çok mucizevi etkileri var. bu domuz gribi olayında da bal tüketmek önemli baya. bağışıklık sistemini geliştiriyor, enfeksiyonlara karşı güçlendiriyor vücudu. eskiden doğal beslenmeyi filan pek takmayan 'amaan içerim ilacı geçer' diyen biriydim, ama bizzat kendimde görüyorum etkilerini :) daha enerjiğim artık bariz bi şekilde mesela..

    YanıtlaSil