Koronavirüs salgınının yeni bir varyantı ortaya çıktı Omicron.

Önce kulağıma fısıldadı evdeysen size geleceğim diye, o gece kulak ağrısından zor uyudum. Tabi “asla gelme evde değiliz, bizim daha önce planladığımız bir gece oturmamız var” dediysem de hiç oralı olmadı. Ertesi gece baktım boğazıma dikenli tel çevirmiş adeta, yutkundukça acı veriyor, sen misin beni eve davet etmeyen dedi. Akşam ateşimi 37 derecenin üzerine çıkarınca yapacak bir şey kalmadı kapıyı açtık ister istemez. “Ziyaretini kısa tut, yapılacak bir çok işlerim var” diye sıkı sıkı tembih ettim. Yedi günden az kalmak olmaz, yatak yorgan serildi o kadar, boşa gitmesin dedi. Öksürük, burun akıntısı, sırt ağrısı, kırgınlıkla birlikte gelip, yerleşti. Neyse ki, ciğerlere yerleşmeyi, koku kaybını yanında getirmemiş şanslıydım bu açıdan.

Onun ziyaretini kısa tutması için elimden geleni yaptım. Ihlamur kaynattım içine havlıcan, zencefil, tarçın, zerdeçal katarak, bol limon ile içtim. Taze zencefili bal ile karıştırıp yuttum boğazıma iyi gelsin diye. İki kuru inciri dilimleyip süte koyup kaynattım öksürüğümü kessin de misafir misafirliğini bilip erkenden kalksın. Halsizlik, sırt ve eklem ağrılarını da çağırınca bizim Omicron, evde tam bir parti havası oluştu. Ben de bunun  üzerine boş durmadım tabi, Magnezyum, D ve C vitamini, ağrı kesici, portakal suyu ekibini destek olarak eve davet ettim.

Bu karşılıklı atışmalarımız tam yedi gün sürdü, bizimki pılıyı pırtısını toplayıp veda ederek evden ayrıldı. Neyse ki uzun süreli misafirliği seven  babası Korona gibi değildi Omicron, daha az süreli misafirliği yeğledi. Bu kadar az kalmasının nedenini aşılarımızın tam olmasına bağladı doktorlar, aşılarımız olmasaydı belki de misafirle birlikte hastanelere taşınacaktık, korkulan olmadı neyse ki.

Omicron sadece misafir odasında oturup, evin annesiyle muhabbeti tercih etmedi maalesef. Evde yaşayan herkesi yokladı, onlara da birer hediye vermeden gitmem dedi. Tüm ailece Omicron’un verdiği hediyelerden nasiplendik. Tek tesellimiz grip gibi atlatmamız oldu. “Temaslı, Covit-pozitif”  hepsi birbirine karıştı ve biz karantinamızı 15 güne çıkarıp evde kaldık ve çevremizi de güvenli tutumaya çalıştık. Eskisi gibi filyasyon ekibi gelip size ilaç getirmiyor, zaten doktorlar da o ilaçların içilmesini önermiyor, sadece bol sıvı, hafif bir ağrı kesici ve vitaminlerle atlatmamızı salık veriliyor.

Biz de evimizin camlarını daima açık tutup oksijeni ve sağlığı evimize davet ettik. Sağlıklı iken şükretmenin kıymetini bilenlerden olduğumuz için. Hasta iken de şükrettik ve tüm hastalara dua attik, kendimizle birlikte. Gerçekten de “sağlığı olanın umudu, umudu olanın her şeyi vardır” sözünü neden çok sevdiğimi hasta olunca anladım. Tüm umutların ağır bir hastalıkta yok olabiliyor, o zaman da hiç bir şeyin değeri kalmıyor. Allahım hepimize sağlıklı ömürler nasip etsin. Tüm hastalara da acil şifalar diliyorum.

ÜNYEKENT GAZETESİ

14 Yorumlar

  1. Çok geçmiş olsun Fatmacım, neyse ki hafif atlatmışsınız, gitsin bir daha gelmesin.
    Çok sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Çok geçmiş olsun Fatma hanım araz bırakmadan çekip gitmiştir. Bizim torunlar anne ve baba oldu. Onlar 15 gün evde kaldılar temaslı oldukları için aynı anda corona gelmedi. her birine farklı zamanda uğradı. sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. piyango gibi bişi sanki kime geleceği belli değil ilginç :)))

      Sil
  3. Geçmiş olsun Allah herkese şifa versin, çok çesitli varyantlarla devam ediyor hastalıklar bıktık gercekten

    YanıtlaSil
  4. Merhabalar Mavianne.
    Önce çok büyük geçmiş olsun dileklerimle yazıma başlamak istiyorum. Aynen sizin evinize misafir olan Omicron varyantını, biz de evimize misafir etmiştik. Evimize ziyarete gelen bir yakınımız, ben hariç 4-5 kişiye bulaştırmış. Virüslü kişiyle ben daha çok yakındım ama, ben de hiçbir semptom görülmedi. Duramadım birkaç gün sonra yaptırdığım testim de negatif çıktı. Ben ve eşim dördüncü aşılarımızı olmuştuk. Eşim biraz evde boğaz ağrısı hafif gıcık öksürüğü şeklinde geçirdi. Biz eşimle de mecburen yan yanaydık, ama Omicron bana bulaşmadı. Benden korktu herhalde. Gerçekten hayret ettim.

    Sizin Omicron bulaşınız ve rahatsızlıklarınız biraz farklı bir sürece yayılmış. Önemli olan hastanelere düşmeden ayakta atlatabilmektir. Evet önce her şeyin başı sağlıktır. Sağlığınız yerinde değilse, maddi imkanlar ve varlıklar hiçbir şey ifade etmiyor. Önce sağlıklı olmak gerekiyor. Sağlıklıysanız, her şeye göğüs gerer, diğer sıkıntıları atlatırsınız.

    Allah'u Teala(C.C.) tüm yarattığı kullarına sağlık, sıhhat ve afiyetler versin.
    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sizin eşinize de çok çok geçmiş olsun
      Allah sağlık versin Recep Bey
      her şeyin başı sağlık gerçekten de
      sevgiler

      Sil
  5. Çok geçmiş olsun hafif atlatmışsınız çok şükür.

    YanıtlaSil
  6. oyyy, geçmiş olsun yaa. bu yazını bir ara koyayım bloguma, pek de hoş anlatmışsın amaa :)

    YanıtlaSil