RÖPORTAJIN TÜMÜ İÇİN BİR TIK LÜTFEN

“Sohbette Hayat Var” ve “Kahve Bahane” instagram canlı yayınları ile tanıdığım çok renkli, pozitif enerjisi instagram sayfalarından çıkıp bana ulaşan bir kadın; Jade Yeşim Günver. Onun güler yüzü, güzel enerjisi ve çalışkanlığı gıpta edilecek bir seviyede. Bir çok kadına örnek olup, ilham verdiğine eminim. Yeşim doğum gününde canlı yayın açmıştı instagramda ve ben de bağlandım elimde doğum günü mumu ile. Birlikte söndürdük ve doğum günü dileği tuttuk. O gün bu gündür aramızda bir sevgi köprüsü kuruldu adeta.

 Ben de size onu daha yakından tanıtmak istedim. Onun renkli hayatını kendinden dinleyelim bakalım.

EN ÜZGÜN ANIMDA BİLE GÜLÜYORUM, HAYATI BELKİ KANDIRIRIM DİYE

Yeşimciğim, hayata pozitif bakabilme, eğlenceli ve güler yüzlü olmanı neye borçluyuz? Bize formülünü verebilir misin?

Ah bu soru çok iyi geldi. Pozitifte kalabilmek çok zor biliyorum. Ama bir düşünün en karanlık anda bile, elinizden gelenin en iyisini yapıyorsanız, çözüm üretmek adına ve yine de bir şeyler olmuyorsa, sadece inanın daha güzel bir şeyler olacağı içindir. Bazen de en sıkıntılı, en üzgün anımda bile gülüyorum, hayatı belki kandırırım diye. Yani ben çok mu mutluyum? Şükürler olsun, bir çok insana göre evet. Nefes alıyorum, sağlığım yerinde, sevdiklerim sağlıklı, karnımız doyuyor. Tek duam bir eli ötekine muhtaç etmesin. Beni veren el olmaktan çıkarmasın. Almayı pek sevmiyorum J

İnsan seviyorum, dostlarımı hiç ihmal etmiyorum. Hayattaki en büyük zenginliğim de bu.

SİHİRLİ BİR DEĞNEĞİM OLSA, NEFRETİ VE KIZGINLIĞI BİTİRİRDİM

2022’de yapılacaklar listesi, dilekler çizelgesi hazırladın mı? Sihirli bir değneğin olsa elinde yeni yılda neler gerçekleşsin istersin?

Zor bir soru. 2022 sanırım çovid sayesinde bize hiç bir şey öğretmediyse, bir şey öğretti o da hayatta her şey geçici. Hiç bir plan, planlandığı gibi olmuyor. Daha çok günü yaşıyoruz. Ben an’ı seviyorum. An’da kalmayı seviyorum. Mutluluk formülüm de biraz buna bağlı. İnsan her an mutlu olamaz ama mutlu anları arttırırsak ve onları birbirne bağlamayı becerebilirsek, daha çok mutlu olabiliriz. Sihirli bir değneğim olsa, nefreti ve kızgınlığı bitirirdim. Hayat zaten zor, neden birbirimiz için daha zorlaştırıyoruz. Bir bakın etrafınıza, bazen ne kadar çok konuyu komplike ediyoruz. Ego, nefret, kızgınlık, bencillik, hırs, kıskançlık olmasa dünya nasıl güzel olurdu. Çok ütopik ama ne diyelim, madem sihirli bir değnek, neden olmasın.

Sevgi dolu, umut dolu, sağlıklı bir 2022 diliyorum, sana ve tüm okuyanlara. 

3 Yorumlar

  1. Covid sayesinde ben de sadece anın varlığının önemli olduğunu anladım . Emeğine sağlık Maviannem Jade Yeşim Gunver in de yüreğine sağlık sevgiler kocaman 💙💙

    YanıtlaSil
  2. insanlar insan olabilse dünya gerçekten de güzel bir yer olabilirdi :)
    pozitif kalmak ne kadar zor olsa da bir şekilde başarabiliriz bugünlerde umarım

    YanıtlaSil
  3. şimdi sende görünce yutup videolarına baktım, şeker gibi biriymiş sahiden e :)

    YanıtlaSil