Hoşgeldin 2021,

2020'ye çok iyi hislerle başlamıştım, çok severim çift sayıları ve bana sevimli gelmişti; iki, sıfır, iki, sıfır :)) 

Hiç de beklediğimiz gibi olmadı maalesef ancak bir çok ders verdi bize. Bu yıl da tarçınlı, zencefilli kurabiyelerimizi yaptık Ahmet Can ile ve yeni yıl pastamızı süsledik yeni yıl akşamı. Kestaneli iç pilav denedim ve beğenilince çok sevindim. Siz de benim gibi daha ağzına attıklarında gözlerine bakıp "nasıl olmuş?" diyenlerden misiniz? Alıştı bizimkiler artık bana :)) 

Seviyorum masayı süslemeyi, her yeri ışıklandırmayı, mumlar yakmayı, içime mutluluk ve neşe veriyor. Küçük şeylerden mutlu olmayı bilmek lazım. Yeni bir kitap okuduğumda, hoş bir şarkı dinlediğimde, güzel bir filmi izlediğimde de mutlu oluyorum. 

Geçen yıl bir çok ders verdi bana. Sağlıkla yaşamanın kıymetini anladım. Huzurlu ve dengede kalabilmenin değerini tüm ruhumda hissettim. Şükrettim ve şükretmenin, halinden memnun olmanın güzelliğini gördüm. Öğrenmenin yaşı olmadığını, her şeyin tadını çıkarmanın, başkasına yardım etmenin bana iyi geldiğini keşfettim. İçimde büyük bir umut var 2021'de her şey güzel olacak.
Zencefilli Yeni Yıl Kurabiyesinin Tarifi:
1/2 su bardağı esmer şeker
1/2 su bardağı erimiş tereyağı (soğumuş)
1 yumurta
3/4 su bardağı pekmez
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı toz zencefil
1 tutam tuz
3 bardaktan biraz daha az un
1 çay kaşığı kabartma tozu

4 Yorumlar

  1. bu kurabiyelerin görünüşü çok hoşuma gidiyor, neşe veriyor insana. en kısa zamanda deneyeceğim. pasta da, kurabiyeler de çok güzel görünüyor. mutlu yıllar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler canım sevgiler iyi yıllar

      Sil
  2. 2020 unutulmaz bir yıl oldu. Ben de kendimde çok şey keşfettim. 2021 'de belki çok şey değişmeyecektir ama bence biz durumla başa çıkmayı çok daha iyi öğreneceğiz, ve askıya aldığımız hayatlarımızı yeniden süreceğiz dünyaya. Mutlu yıllar canım. Kurabiyeler de pasta da nefis gözüküyorlar bu arada.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ediyorum
      hepimiz değiştik bence
      umarım bu değişiklik iyiye olmuştur

      Sil