İclal Aydın'ın okuduğum ilk kitabı "Üç Kız Kardeş"ti, çok sevmiştim bu aile hikayesini. Ayvalıkta yaşayan 3 kız çocuklu Sadık Bey ve Nesrin Hanımın hayatına girmiş, aile sırlarını dinlemiş, üç kız kardeşin yaşamlarında aynı olayları kendi bakış acılarından nasıl da farklı gördüklerini ve yorumladıklarına şahit olmuştum. Akıp gidiyordu roman, elimden düşürmeden kısa zamanda bitirmiştim ve arkadaşlarıma vermiştim okusunlar diye.
"Kalbimin Can Mayası"nı aldığımda diğer kitabın devamı olduğunu bilmiyordum. Elime alıp sayfaları çevirdikçe bir tanıdığa rastlamış gibi oldum. Dün bir de baktım 4-5 saat elimden bırakmadan bu birbirine bağlı ailenin yeni hikayelerini, geçmişlerini ve geleceklerini merakla okuyorum. Uykum gelmese kalan son 50 sayfayı da okuyup bitirirdim bu kesin. 
İclal Aydın Ayşe Arman'a verdiği röportajda; "Sanırım ben de aslında artık pek olmayan bir aile türüne duyduğum özlemle, uzak geçmişin izlerini sürerek, ihtiyacımız olan, iç çektiğimiz aidiyet hikâyeleri yazıyorum. Bu yüzden çok seviliyor olmalı" diyor. 
 "Üç Kız Kardeş"in 230 bin satmış olması, "Kalbimin Can Mayası"nın ilk baskısının 150 bin adet basılması ise bu sevginin bir göstergesi olmalı. 
Kendi değimiyle her kitabında bir sonraki kitapta çözülmesi için düğümler atıp bırakıyor İclal Aydın. Sürükleyici bir dil ve merak uyandıran kurgusuyla akıp giden romanlar yazmaktaki becerisini takdir ediyorum.
"Bir Cihan Kafes" ve "Unutursun" romanlarının da birbiriyle bağlı kitaplar serisi olduğunu yeni öğrendim. Bu kitap serisinin 6 kitap tamamlanınca biteceğini yine aynı röportajda dile getiriyor yazar. Her bir kitap bağımsız da okunuyor ve hemen hikayeye giriyorsun eksiklik hissetmeden. Ben bu iki kitabı okuyunca diğer ikisini de merak ettim açıkçası.

6 Yorumlar

  1. ilk kez duydum
    İnceleme için teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. Deva kitabı olduğunu ben de bilmiyordum. Henüz 3 Kız kardeş romanını okuyamadım, okuyunca almalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben çok sevdim eminim seversin sen de kadriyeciğim

      Sil
  3. güzel söylemiş bak ropörtajındaaa :)

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel bir inceleme olmuş, mutlaka okuyacağım :)

    YanıtlaSil