Kitap Siparişini yukarıdaki linkten yapabilirsiniz dostlar.

Nuray benim eski arkadaşımdır. Çok severim kendisini, zaten onu sevmeyen azdır sanırım. Bu kadar hayata pozitif bakan, gülümsemesi bir an yüzünden eksik olmayan, o güzel enerjisi ile sizi mutlu eden bir kadındır. 
10 parmağında 10 marifet kadınlardan Nuray. Beraber olduğunuzda, ondaki hayat enerjisi ve neşesine kapılıp gidersiniz. O da bu cevheri çok şahane kullananlardan. You Tube kanalında birbirinden eğlenceli videoları, röportajları izlemenizi tavsiye ederim. Doğaçlama röportajlarını çok seviyorum. Kendi doğallığını ve samimiyetini yansıtıyor. 
Dün akşam ise ilk kitabını yayınladığını öğrenince, kendi kitabım yayınlanmış gibi çok mutlu oldum, gurur duydum onunla. İlk röportajını bana vermesi için de söz aldım, en kısa zamanda kitabını okuyacağım. Eminin kitabındaki hikayelerde onun güzel kişiliğinden ve enerjisinden parçalar vardır. Heyecanla kitabı elime almayı bekliyorum.

@nuraytemizer ‘in ilk kitabı “Az Şekerli Hikayeler” @sapiensyayinlari ndan çıktı . Babası Mehmet Emre’nin anısına ithaf ettiği kitapta 12 hikaye yer alıyor. İlk baskısı bir haftada tükenen kitabı okumanızı tavsiye ediyorum. Nuray’ın çocukluğuna da kısa bir yolculuk yaptığım, yüreğe dokunan bu hikayeleri bir solukta okudum. 
Sessiz veda’da; bir genç kızın yürek burkan hikayesini,
Çarpıcı ve ve hüzünlü bulduğum Uçurum’u, 
Yazı tura’da bize kaderimizin de attığımız paranın hangi yüzünün çıkacağını bilmediğimiz gibi şansa mı bağlı olduğunu, 
İllet ve hikmet arasında’da, atasözlerimizin boşa sarf edilmediğini,
Bulgur’da ise Nuray’ın nüktedan ve hayata güler yüzle bakan bir ailede yetişmiş olduğunu,
Mağaradaki hazine, her hikayenin mutlu bir sonla bitmedğini, 
Yamacın kıyısında; önyargısız sevgiyle ve ilgiyle yaklaştığında, en ummadığın birinden bile cevher çıkabileceğini,
Kahveye güzelleme’de arkadaşlıklar ve dostluklar da kahve pişirmek gibi değil midir?diyen Nuray’ın naifliği ve dost canlısı bir kadın olduğu,
Çocukluğa kaçışta ise, Nuray’ın dediği gibi “Doya doya yaşayıp, unutulmaz hatıralar biriktirmiş olanlara ne mutlu!”
Fırfır; Çocuklukta yaşanan her anının gelecekteki bizi nasıl şekillendirdiğini,
Kış masalı’nda; yüreğimi titreten güzel narin bir aşk hikayesini,
Kırmızı bavul; çocukluktan ukte kalan bir anısını akıcı ve samimi bir dille anlatıyor Nuray...
Kitabın sonundaki en büyük teşekkürü ise kendisine etmesi onun güzel kalbinin ve hayata pozitif bakışının bir göstergesi adeta. 
(Nuraycığım, Nazlı Eray Röportajındaki fotoğrafları çekmişti)

“Kahve yapmak bir emektir. Suyunu, ölçüsünü, şekerini, ateş ayarını dikkatlice hazırlamak gerekir. Hepsinin bir kararı vardır. Ne bir eksik, ne bir fazla. Kahveyi çok koyarsanız acı, az koyarsanız duru, çok karıştırırsanız köpüksüz olur. Harlı ateşte yaparsanız çabuk pişer. Fincan sayısı artıkça kahvenin kıvamını tutturmak da zorlaşır. Hele bir de kahve bayatsa eyvah ki ne eyvah! Köpüksüz, kokusuz ve tatsız…”
            Uçuruma düşmemek için dikene tutunanlara bir sevgi merhemi, sokakta oynayan çocukların ellerine tutuşturulan bir pasta dilimi, motel odalarında kadeh dolduran kar taneleri…
            Vefayı unutmayan oyuncak avcıları, birbirine sarılarak yalnızlığı yenen aşk şarkıları, bulgura rağmen uzamayan bir neslin çocukları…

            Az Şekerli Hikâyeler, biraz haylaz, biraz şakacı, hüznü göz kapaklarının ardında saklı bir mutluluk parıltısı. Kıssadan hisse çıkarmayı bilen, dimağın kuytu noktalarına olta gönderen bir zihin atlası.

4 Yorumlar

  1. ne kadar güzel kısa hikayeleri seviyorum bende denk gelince göz atacağım..
    sevgiler....

    YanıtlaSil
  2. Yazarımızı ilk kez duyuyorum maalesef ama ilk fırsatta youtube kanalı ile tanımaya çalışacağım :)

    YanıtlaSil