Ayın Fotoğrafı Etkinliği

KİREMİTHANEM güzel bir etkinliğe ev sahibi olmuş.
Fotoğrafçılığa aşık bir kişilik olarak bu etkinliğe duyarsız kalamazdım değil mi?  :))

Kiremithanem, başlangıç ayını Eylül olarak belirlemiş, kiremithanemblog@gmail.com adresine gönderilmesini istiyor fotoğrafları. Etkinliğe katılanların ay sonuna yakın fotoğraflarını tek bir yayında toplayarak herkesin beğenisine sunacak ve  oylanacak en çok oy alan talihliye kablosuz hızlı şarj aleti bir de sürpriz bir hediye verilecek.

İki yıl boyunca fotoğrafçılık kursuna devam etmiş ve çok da keyif almıştım. Hocamız Zeki Güven ve guruptaki arkadaşlarımızla güzel bir enerji yakalamıştık. Ankara'da küçük bir salonda yaptığımız derslerin doğada uygulamalı olarak devam etmesi ise çok keyifli olmuştu. Unutulmaz anılar biriktirdik Mahocumla bu sayede. Çektiğimiz fotoğrafları sınıfta Zeki Hoca'nın değerlendirmesi, daha sonra ise haftanın fotoğrafı seçimi için kursiyer arkadaşların oylama yapması çok eğlenceli olmuştu. Trabzon Fotoğrafçılık Kulübünden arkadaşlarımızla hala görüşüyoruz. Onların arasında profesyonel olarak bu işe devam edenler de var. Biz iki yılın sonunda kendi yağımızla kavrulma kararı alıp ekibi bırakmıştık. Ancak, orada aldığımız eğitimin faydalarını (üşengeçliğimizden profesyonel makinalarımızla çekim yapmasak da) cep telefonu çekimlerimde görüyorum.

20-30 kişilik ekibin aynı geziye gidip de her birimizin doğada farklı kareleri, ayrıntıları yakalamamız  nasıl da farklı bakış açılarımız olduğunu bir kez daha bize göstermiş oluyordu. 5 kişi aynı ağaca, eve, nehire, şelaleye bakıp da çok çok farklı  kompozisyonda  çok farklı fotoğraflar çekmemiz her zaman şaşırdığım bir durumdu.

Fotoğraf çekmek bende bir tutku, bir aşk adeta! Çok seviyorum ve bunu eleştirenleri şiddetle kınıyorum. Kime ne zararım var ki, seviyorum ve yapıyorum. Kimseyi rahatsız etmedikten sonra neden insanlar fotoğraf çekenleri eleştirir ki? Hiç anlamıyorum. Bunu anlayan varsa bana açıklasın lütfen. Farklı bir psikolojik analiz yapmak lazım sanırım. 

Kime ne! Selfie de yaparım, af edersiniz otu da çekerim ...u da :)))

5 Yorumlar

  1. Profesyonel makinem olsa kesinlikle katılmak isterdim 🙂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bence gerek yok profesyonel makinaya. Ben ceple çektiğimi göndereceğim canım

      Sil
  2. Fotoğraf çekmeyi bende çok severim. Güzel bir etkinlikmiş:)

    YanıtlaSil
  3. çok hoş bir etkinlik olmuş,fotoğraf çekmeyi bende seviyorum ve çekilmeyi de seviyorum ama maalesef fotoğrafçılık konusunda hiçbir bilgim yok.Ama kızım biraz daha büyüyünce bende bir kursa gitmek istiyorum....

    YanıtlaSil
  4. Harika düşünülmüş bir etkinlik. Oylamayı bekliyorum heyecanla şimdiden.

    YanıtlaSil