"......şikayet etme makinesi gibiydi Selda Abla ve susmuyor, sürekli konudan konuya geçip karşısındakine dinlemek için bile fırsat vermiyordu, çünkü kendini hiç görmüyordu. İnsan, bedeninin dışına çıkıp kendine bakabilmeliydi. Nasıl göründüğünü, nasıl davrandığını, nasıl düşündüğünü anlayabilseydi, karşısındakinin üzerinde yarattığı etkiyi analiz edebilseydi, belki o zaman dengede durabilirdi." "Denge, etrafımızda olan her şeye rağmen olmamız gereken kişiyi unutmamak değil miydi?" (Azra Kohen/Gör Beni syf.263)

Muhakkak sizin de çevrenizde vardır bu Selda Abla gibi tanıdıklarınız. Sürekli kendi anlatan, seni merk dahi etmeyen, sana hiç soru sormayan. Bilmiyorlar ki,  sürekli konuşup kendini anlatması, daldan dala konması, olaydan olaya geçmesini karşısındaki bir süre sonra dinlermiş gibi yapıyor ama, dinlemiyor. Bir de kendini değersiz hissetme durumu var. Çünkü karşındaki seni hiç görmüyor, merak dahi etmiyor çünkü seninle ilgili soru sormuyor. Varsa yoksa kendi dünyası.

Denge önemli hayatta. Bunu tüm kişisel gelişim kitaplarında okumuş veya seminerlerde mutlaka duymuşsunuzdur. Peki ne yapacağız dengemizi bulmak için? Herkes nasıl dengede kalıyor bilemem. Muhakkak kendi yöntemini bulmuştur  diye düşünüyorum. Sizin de aşağıdakiler dışında uyguladığınız yöntemler var mı?

Dengede Kalmak İçin Birkaç İpucu vermek isterim. Aslında her duyguyu yaşamalı insan ancak, bizi dibe çeken bir duygudan sıyrılmayı da bilebilmeli. 

Dengede Kalabilmek İçin 10 Sihirli Yöntem

1. Duygu yoğunluğu yaşarken mantığını asla terk etme.
2. Hiç bir konuda fazla vesvese ve endişe gösterme.
3. Tüm olasılıkları düşünüp karar alırsan pişman olmazsın.
4. Hedef koymak, hayatınızı daha umutlu yaşamamızı sağlar. Yeni bir güne heyecan ile uyanma gücü verir.
5. Huzur için gerekli olan şey aslında çok basit. Sen başkasından neyi görmek istiyorsan, çevrendekilere de öyle davranmalısın. Empati kurabilmek en büyük fazilet.
6.Affedici olmak ise sihirli anahtar adeta. Ruhun huzur bulur, kafaya takmazsın, o yükten kurtulursun.
7. Hoşgörü ve sevgi mutlaka meyvesini veren bir tohumdur. Sen at tohumunu toprağa, o toprak kurak olsa da sen suladıkça mutlaka yeşerecektir.
8. Kuyunu kazan, kıskanç, dedikoducu, negatif insanlardan uzak dur.
9. Hayatta şükredecek çok şeyin olduğunun bilincine vardığında o yüzündeki gülümseme eksik olmayacak emin olabilirsin.
10. Başkasını mutlu et ki, mutlu olasın. Karşılıksız iyilik yaptığında, hediye verdiğinde, bir arkadaşını özel hissettirdiğinde senin de ruhun bulutlara ulaşacak.

10 Yorumlar

  1. Dengede Kalabilmek İçin 10 Sihirli Yöntem başlıklı yazınızı çok beğendim. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Çok faydalı ve yol gösterici bir yazı olmuş. Ara sıra açıp yeniden bakacağım sanırım. 😊 Emeğinize sağlık 💜

    YanıtlaSil
  3. bir balık burcu dengesizi olarak bu tavsiyelere çok önemli benim için....teşekkürler canım...sevgilerimle....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hah hah hah
      estagfirullah
      denge önemli
      sevgiler

      Sil
  4. çok iyiydi süper özet öğütleeer :) hepimize bol huzuur :)

    YanıtlaSil
  5. Merhaba Fatma Hanım, bu sabah başka bi arkadaşın blog listesinden yazı başlığınız dikkatimi çekti ve gelip okudum. Tam ihtiyacım olan bir zamanda böyle bir yazıyla karşılaşmak hoştu. Daha sonra tekrar okumak istediğim yazıları aktardığım defterime de yazdım "denge prensipleri"nizi😊. Teşekkür ederim paylaştığınız için.
    Sevgiler...
    Naciye

    YanıtlaSil
  6. Fazla vesvese ve endişe strese yol açar, stres ise insanı yıpratan en önemli rahatsızlıktır. Verdiğiniz bilgilerin hepsi çok mantıklı ve çok doğru, faydalı bilgilendirmeler için çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil