Hayvan Gibisin!

Bir insana hakaret olarak söylenir değil mi? Aslında iltifat olarak da alınabilir bu söz.  Keşke hayvanlar kadar saf ve çıkarsız olabilse insanoğlu. Evcil hayvanı olanlar beni çok iyi anlarlar eminim. Onlar bir bebek gibi gözünüzün içine bakarlar ki, ona bir sevgi gösterin, onunla oynayın diye. Onlara sevgi verin sevgi alırsınız. İhanet, yalan dolan, canilik, arkadan vurma da yoktur. Ne çok örnekleri var hayatta saf bir sevgi ve aşkla bağlandığınız insan, gün geliyor seni sırtından bıçaklayabiliyor.
Kedimiz Mercan tüm gün işe ve okula giden ev ahalisini tüm gün göremiyor.  Haliyle akşama kadar uyuklayıp, camdan bakarak geçiriyor zamanını. Kapıya anahtarı takıp da çevirdiğimizde koşarak bizi karşılamaya geliyor. "Miyav miyav, sevin beni, benimle ilgilenin" der gibi. Tüm aile bir arada olduğumuzda ise hemen bir ayak ucuna veya bir kucağa uzanıyor. En huzur duyduğu zamanlar. Onun huzuru rahatlığı ise bize bulaşıyor. Onun ipek yumuşaklığındaki tüylerini okşadığımızda içimizde depolanan negatif elektrik bir anda uçup gidiyor. 

Dünyayı gerçekten de sevgi ve saygı kurtaracak. Bize nasıl davranılmasını, konuşulmasını istiyorsak biz de aynı şekilde karşımızdakine davranırsak sorunlar kendiliğinden çözülecek. Hayatı zorlaştıranlardan değil kolaylaştıranlardan olalım. Har gür bir yaşam içerisinde unutuyoruz bizler, nerede huzurluyuz mutluyuz? Bizi mutlu eden şeyler için zaman yaratmalıyız. Öyle olumsuz olaylarla çevrelendik ki uzun zamandır. Tek ihtiyacımız olan biraz umut biraz huzur biraz güven. İçerisinde tüm bunlardan birer tutam olan bir yıl olsun 2017. Yani beklentimiz çok yüksek yeni yıldan. Umarım unuttuğumuz kardeşliği, saygıyı, nezaketi, iyimserliği, birliği, hoşgörüyü tekrar buluruz. İçimde her zaman bir yerlerde kanat çırpıyor o iflah olmaz Pollyanna. Ümidimi kaybetmiyorum. Siz de kaybetmeyin. Çocuklarımızın torunlarımızın geleceği için endişelenmek istemiyorum. Harika bir yıl diliyorum hepinize, gönlünüzce olacak.
Hayallerimiz gerçek olsun...

8 Yorumlar

  1. umutsuzluğun kara bulutlar gibi bizi sardığı bir dönemde çok ferahlatıcı bir yazı. yüreğine sağlık.. ben de aynı güzel dilekleri diliyorum...

    YanıtlaSil
  2. Yüreğinize, kaleminize sağlık... Şimdiden iyi yıllar diliyorum :)

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel bir yazıydı. Son paragrafı okudum.Sonra bir kez daha okudum. Tabii ki pek çok yönden katılıyorum.Ancak ayrıldığım bir nokta var. Yeni yıldan beklentimiz çok yüksek olursa sonuçta çok hayal kırıklığı oluyor.Umudumuzu hiç yitirmeyelim, huzur ve güveni hep arayalım. Her türlü çabayı gösterelim. Ama çok büyük beklentiler içine girmeyelim.

    YanıtlaSil
  4. Kızım çok istiyor bir kedisi olmasını. Oğlum da köpek istiyor. Ben çocuklarımın hayvanları bu kadar sevmelerinden çok mutlu oluyorum. Bencede hayvan gibisin demek hakaret değil, hayvanlara haksızlık oluyor.

    YanıtlaSil
  5. Mercan çok tatlıymış, maşallah. Hayatta kediden, köpekten hiçbir kötülük, zarar görmedim ama insanların nankörlükleri, hainlikleri....saymakla bitmez. Dilerim 2007 çok daha iyi olur ama pek umudum yok. :(

    YanıtlaSil
  6. Ben o mercanı yerim! evde bir tüylü gerçekten terapi gibi, yaşayan bilir çok doğru!
    Mutlu, huzur dolu harika bir yıl dilerim.

    YanıtlaSil
  7. Hayvan sevgisi bambaşka. Bunu hiç tatmamış insanlar, öyle çok şey yitiriyorlar ki. Mercan da çok tatlıymış.

    YanıtlaSil
  8. umarım yeni yılda tüm dileklerimiz kabul olur canım :)

    YanıtlaSil