MUTLULUĞUN FORMULÜ

Yazının bir bölümü aşağıda,
Çok hoş, buyrun;
1996'da yapılan bir araştırmaya göre, bir insanın hayatından memnun olması, yüzde 50 oranında genetik yapısına bağlı! Genler neşeli, rahat bir kişilik yapısını, stresle başa çıkma kapasitesini, depresyon ve endişeye mehili yönlendiriyor!
Bütün psikologların üzerinde fikir birliğine vardıkları üç mutluluk formülü var:
Şükretmek, iyilik yapmak ve yaptığın işi sevip daha çok konsantre olmak!
Şükretmek, hayattan duyduğun memnuniyeti ifade etmek, hatta bunu düzenli olarak yazmak ve söylemek, sadece insanın keyfini yerine getirmekle kalmıyor; Kaliforniya Üniversitesi'nin araştırmasına göre fiziksel sağlığı düzeltiyor, enerji seviyelerini yükseltiyor, acı ve yorgunluğu azaltıyor!
İyilik yapmak, sözgelimi düzenli olarak bir huzurevini ziyaret etmek, bir komşuya yardım etmek, babaanneye mektup yazmak, mutluluk derecesini ani ve dramatik biçimde artırıyor!
Ne para, ne aşk, ne güneş, ne gençlik.
Yaptığınız işi sevip, o işe bütün konsantrasyonunuzu ve enerjinizi severek vermek de, mutluluğun formüllerinden biri. Marangoz olsanız da, doktor olsanız da böyle.
O kadar araştırma, kolonoskopide ekstra 60 saniyeye katlanan denekler (!), yazışmalar, toplantılar, istatistikler... Psikologlar yine bize anaokulunda öğretilenlerle kutsal kitaplarda yazılanları bulmuşlar:
Mutlu olmak için çalış, iyilik yap, şükret!
9 Yorumlar
cok guzelmıs bencede bu yazı
YanıtlaSilkankiii hep böyle düşünmüşümdür zaten çok doğru bence de. Sevgiler sna çok öptüm çok çok
YanıtlaSilne doğru..
YanıtlaSilayrıca da o kuçuların resmine bakıp da mutlu olmamak zor...
Sevgiler...
çok doğru hakkaten. şükretmek, iyilik yapmak ve yaptığın işi sevip daha çok konsantre olmak! bi de mavianne ve bay başkan gibi mutlu insanlarla bir arada olmak. yaydığınız pozitif enerji hep sürer umarım:)
YanıtlaSilmutlu olmak icin, haydi durma dansss et ;)
YanıtlaSilçok guzel yazı , dusununce mutlu olmak için ne kadar çok sebebimiz olduğunun farkına varıyoruz.
YanıtlaSilMavi anne cok sagol paylastigin icin böyle yazilara öyle ihtiyacimiz varki,sevgiler..
YanıtlaSilŞükür etmek bana da en iyi gelen terapi.
YanıtlaSilÖyle de olmalı.Elimden geleni yapıyorum iyi olmak için.
Mutluluğun formülünde gen olayına da çok inanıyorum..
Nasıl bir ailede büyüdüysek
olaylara bakışımız birbiriyle çok alakalı.sağol canım paylaştığın için..
Okumuştum,evet..Doğrudur..Öyle de olmalıdır bence de..
YanıtlaSil(gücenme sakın bana e mi..)
Bi de öpeyim şöyle sarılarak..
Sevgiyle..