Sabah yürüyüşlerini rutin haline getirenlere saygım büyük. Ankara'da yapamadığım bu güzel eylemi tatilde yapmaya gayret ediyorum. Yürürken çevremi gözlemleme şansım oluyor. Kulağımda kulaklık müzik veya podcast dinlesem de, karşıma çıkan herkese "Günaydın" demeyi ihmal etmiyorum. Bana çok normal gelen bu selamlaşma, şaşkınlığın gülümseye dönüşüp "Günaydın" selamı ile bana geri dönüyor. Gülümseyerek bir canlıya selam verdiğinizde, konuştuğunuzda, size dönen o güzel enerjiyi hissetmişsinizdir siz de muhakkak.


Evin bahçe kapısını açtığımda bir sokak kedisi miyavlayarak bana günaydın dedi bu sabah. Sütü hak edebilmek için tüm sevimliliği ile taklalar attı, sırt üstü dönerek kendini sevdirmek istedi. Evrensel bir dili var sevginin, her canlı kendi üslubunca gösteriyor bunu. Her sabah "ben buradayım, sana da günaydın, hadi bakalım sütümü ver diyen bir Can o. 


Erkenci Kuş dizisi için yapılan bir şarkı var, her duyduğumda yaşama sevinci veriyor. 


Her gün yeni bir umut

Tutunup hayallerine dünü unut

Sanki kalbimin içinde yüzlerce kuş

Sarılıp hayallerine hadi uç

Teldeki güvercin yalıdaki çapkın

Kaldırımda baygın, sana da günaydın…

 

"Güne nasıl başlarsan öyle gider derdi büyüklerimiz. Uyandığımızda aynaya gülümseyerek ve şükürle başladığımda huzurlu bir gün bekliyor beni, buna inanıyorum. Kendine olumlu, güzel cümleler söylemek, motive olmak için çok önemli. Beynimizi her daim genç ve uyanık tutmak için düzenli yürüyüş yapmanın önemi herkesçe malum. Bunun yanısıra vitaminlerimizi ihmal etmemek, uykumuzu yeterli alıp, yediklerimizi azaltıp, hareketimizi çoğaltmakta da fayda var. Bunlar bizim daha kaliteli ve sağlıklı bir yaşam sürmemiz için gerekli olanlar. Ayrıca mutlaka kendinizi meşgul edecek bir aktivite bulduğunuzda sıkılmaya ve söylenmeye vakit bulamayacaksınız !


Kendine iyi bakmaya başlayınca iyi hissediyorsun, iyi hissedince de daha iyi görünmeye başlıyor ve daha iyi şeyleri kendine çekmeye başlıyorsun. 


Dervişe sordular;

Huzur ve sakinlik için ne yapmalı


Derviş dedi ki;

Kin beslemeyi bırak, kalbin sevgiyle dolsun.

Fazlalıkları bırak, sadelik senin olsun.

Beklentileri bırak, belirsizlikler kaybolsun.

Endişelenmeyi bırak, bugünün huzur bulsun.

Geçmiş kuruntuları bırak, geleceğin şifa bulsun. 


(Alıntı kitap önerisi; Hayatı Sessize Alma Vakti/ KİNSUN)


ÜNYE KENT GAZETESİ

 

2 Yorumlar

  1. Günaydın güzel bir yazı kalemine sağlık. Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  2. doğada ormanda deniz kenarında sabah yürüyüşü çok güzel :)

    YanıtlaSil